Na hlavný obsah

Ruské ostreľovanie továrne v Severodonecku spôsobilo únik oleja a požiar

Uviedol to gubernátor Serhij Hajdaj.

Ruské ostreľovanie továrne v Severodonecku spôsobilo únik oleja a požiar
Na snímke ukrajinský vojak počas ťažkých bojov na frontovej línii v Severodonecku. Foto: TASR/AP

Ruské ostreľovanie chemickej továrne Azot v ukrajinskom meste Severodoneck spôsobilo únik niekoľkých ton vykurovacieho oleja a následne aj mohutný požiar. Uviedol to v sobotu (11. 6.) gubernátor východoukrajinskej Luhanskej oblasti Serhij Hajdaj, píše agentúra Reuters.

Hajdaj v rozhovore pre ukrajinskú štátnu televíziu nespresnil, či sa už požiar v továrni, kde sa ukrývajú stovky civilistov, podarilo uhasiť. Agentúra Reuters upozornila, že správu o požiari nedokázala nezávisle overiť.

Boje stále prebiehajú

Hajdaj ďalej informoval, že v Severodonecku prebiehajú nepretržité boje. „Bohužiaľ nepriateľské delostrelectvo jednoducho likviduje poschodie po poschodí celé budovy, ktoré slúžia ako úkryty,“ povedal. Rusko útoky na civilistov popiera.

Severodoneck leží na východnom brehu rieky Siverskyj Donec, ktorej klesajúca hladina podľa Hajdaja spôsobuje, že ukrajinské sily sú čoraz zraniteľnejšie voči ruským vojakom, ktorí sa rieku pokúšajú prekročiť.

Hladina „rieky klesla asi o tri metre, možno aj viac, a preto možno dôjde k ďalším pokusom o prekročenie rieky“, dodal gubernátor.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet