Na hlavný obsah

Samosprávy nesúhlasia s Matovičovým prorodinným balíčkom, stále sú v štrajkovej pohotovosti

V niektorých dedinách sa nesvieti, inde stiahli vlajky na pol žrde.

Samosprávy naďalej ostávajú v štrajkovej pohotovosti. Spolu s členmi hospodárskej a sociálnej rady chcú diskutovať s vládou o schválenom rodinnom balíku. Zrýchlené konanie, ktorým zákon prešiel, je podľa nich porušovanie pravidiel.

V niektorých dedinách sa nesvieti, inde stiahli vlajky na pol žrde. Aj takto dávajú samosprávy najavo, že nesúhlasia s takzvaným prorodinným balíkom.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Na to, že schválená pomoc pre rodiny uberie mestám a obciam peniaze, poukazujú už niekoľko mesiacov. Obávajú sa, že ak sa s vládou nedohodnú na kompenzáciách, doplatia na to obyvatelia.

„Myslím si, že bude problém s dofinancovaním fondov, alebo s kultúrou, bezpečnosťou, so športom či sociálnymi vecami. To je ťažké teraz povedať, ale my máme byť zo zákona vyrovnaní, čo sa týka rozpočtu, a to budeme musieť aj dodržať,“ uviedol predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger.

Samosprávy síce dostanú viac peňazí, no nie o toľko, ako očakávali. Im ani členom tripartity sa nepáči, že zo schvaľovania pomoci rodinám ich vláda z dialógu vynechala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko