Na hlavný obsah

Samuel Vlčan čelí v NR SR odvolávaniu

Ide o tretieho ministra počas tohto týždňa.

Tretí minister, ktorý tento týždeň čelí pokusu o odvolanie zo strany opozície. Tentoraz je to šéf rezortu pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nom. OĽANO). Podľa opozície nezasiahol proti zdražovaniu potravín.

Po ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi (SaS) a ministrovi životného prostredia Jánovi Budajovi (OĽANO) sa opozícia rozhodla pokúsiť odvolať aj ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana. Argumentuje tým, že im koaliční poslanci neumožnili otvoriť mimoriadnu schôdzu k cenám potravín.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Sme chceli predložiť reálne dôvody, fakty, zákony, ktorými môže vláda a ministerstvo pôdohospodárstva zastabilizovať nejaké ceny základných potravín, tak sme hovorili o tom, že v prípade, že neotvoríte túto schôdzu, tak pôjdeme do odvolávania ministra. Tá podstata, že prečo je to, že zo stany ministerstva pôdohospodárstva sa vôbec žiadnym spôsobom nerieši rapídne zvyšovanie cien potravín,“ uviedol poslanec Richard Takáč (Smer-SD).

Minister agrorezortu považuje svoje odvolávanie za povinnú politickú jazdu zo stany opozície.

„Sami vedia, že návrhom na moje odvolávanie sa ani o cent nezmenia ceny pšenice na Parížskej burze a ani o cent sa nezmení kilowatt hodina vyrobenej elektriky alebo barel ropy, čo sú tie základné suroviny, ktoré tvoria na konci cenu potravín,“ povedal Vlčan.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko