Na hlavný obsah

SaS: Dočasne sa prestávame zúčastňovať na koaličných radách

Tvrdia, že tak robia v záujme upokojenia celospoločenskej situácie.

SaS: Dočasne sa prestávame zúčastňovať na koaličných radách
Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

Predstavitelia strany Sloboda a Solidarita (SaS) sa dočasne od utorka (7.6.) prestávajú zúčastňovať na rokovaniach koaličných rád. Tvrdia, že tak robia v záujme upokojenia celospoločenskej situácie. Informoval o tom hovorca strany SaS Ondrej Šprlák.

„Vidíme, že celé Slovensko potrebuje oddych od koaličného hašterenia. Našou prioritou je konštruktívny dialóg a nie počúvanie urážok od Igora Matoviča. Na koaličných radách sme od neho neustále vystavení opakovaným osobným útokom. Koalícia je však o rovnocenných partneroch, ak si to líder OĽANO neuvedomuje, nevidíme žiaden zmysel chodiť na rokovania koaličnej rady,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

„Zasadnutí vlády sa samozrejme zúčastňovať budeme, rovnako sme aj všetci štyria ministri SaS kedykoľvek a v plnom rozsahu k dispozícii premiérovi Eduardovi Hegerovi,“ dodal.

OĽANO hovorí o nedostatku argumentov


OĽANO rozhodnutie strany SaS kritizuje. „Tri strany koalície OĽANO, Sme rodina a Za ľudí sa priebežne poctivo zúčastňujú rokovaní na každej jednej koaličnej rade. Bohužiaľ, strana SaS býva len veľmi zriedka zastúpená svojím predsedom Richardom Sulíkom a keď náhodou, tak len na veľmi krátky čas,“ uvádza sa v stanovisku strany.

„Inokedy, keď treba rokovať do hĺbky o problémoch ľudí, strana SaS na každé rokovanie vysiela iných zástupcov, čo blokuje akékoľvek zodpovedné riešenie problémov. Následne, ak aj k nejakej dohode príde, zvyčajne ju spätne predseda strany SaS aj tak zruší, keďže nesúhlasí s rozhodnutím svojich zástupcov,“ píše sa v stanovisku.

Podľa OĽANO presne takto prebiehali rokovania o pomoci ľuďom. „Tri strany s prorodinným cítením prichádzali s riešeniami, strana SaS ich len vytrvalo jedno za druhým vetovala s tvrdením jej predsedu, že v pomoci rodinám netreba robiť nič,“ pokračuje hovorca strany OĽANO Matúš Bystriansky.

„Dnes mal predseda SaS Sulík obhájiť na koaličnej rade svoje zlyhania pri sankciách na ruskú ropu, ktoré spôsobia miliardové škody Slovensku. Jeho rozhodnutie nezúčastniť sa rokovania je dôkazom, že na svoje zlyhanie nemá žiadne uveriteľné argumenty,“ uzatvoril Bystriansky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko