Na hlavný obsah

SaS sa v reakcii na Matovičove obvinenia opäť odmieta zúčastňovať na koaličných radách

Podľa strany Matovič klame.

SaS sa v reakcii na Matovičove obvinenia opäť odmieta zúčastňovať na koaličných radách
Predseda SaS Richard Sulík. Foto: TASR

Strana Sloboda a Solidarita sa opätovne odmieta zúčastňovať na rokovaniach koaličných rád. Informoval o tom v stredu (22. 6.) hovorca strany Ondrej Šprlák.

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) obvinil SaS, že sa spikla s opozičnými poslancami z Hlasu-SD, Smeru-SD a Republiky pri hlasovaní o pripomienkach prezidentky Zuzany Čaputovej k protiinflačnému balíku.

„Strana Sloboda a Solidarita popiera akékoľvek rokovania s opozíciou v hlasovaní o pripomienkach prezidentky. Útoky Igora Matoviča však neustále pokračujú,“ píše sa v stanovisku. Podľa SaS Matovič klame.

Rozhodnutie nezúčastňovať sa na koaličných radách prišlo iba deň po tom, ako sa predseda SaS Richard Sulík, premiér Eduard Heger (OĽANO) a predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) dohodli na obnovení účasti SaS na rokovaniach koalície.

Poslanci v stredu prelomili veto prezidentky k balíčku protiinflačných opatrení. Z hnutia OĽANO hlasovalo za 46 poslancov, ako aj bývalí poslanci OĽANO (Martin Čepček, Romana Tabák, Ján Krošlák a Ján Mičovský), Sme rodina (17 poslancov) a 10 nezaradených poslancov z ĽSNS a okolo Tomáša Tarabu. Poslanci z SaS, Za ľudí, Hlasu-SD a Smeru-SD zákon nepodporili.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko