Na hlavný obsah

SaS sa vracia na koaličné rady, oznámil úrad vlády

Heger rokoval s Kollárom a Sulíkom.

SaS sa vracia na koaličné rady, oznámil úrad vlády
Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

Hovorkyňa premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) Ľubica Janíková v utorok (21. 6.) informovala, že zástupcovia strany SaS sa opäť budú zúčastňovať na rokovaniach v rámci koaličnej rady.

„Pondelkové stretnutie s predsedom SaS a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom, ktoré zorganizoval predseda parlamentu a Sme rodina Boris Kollár, považujem za úspešné. Viedol nás k nemu náš spoločný záujem o stabilitu a dobré fungovanie vládnej koalície,“ uviedol premiér Heger.

Dodal, že záujem na dobrom fungovaní koalície naďalej prevláda a pomáha vláde prekonávať názorové spory. „Dôkazom je aj návrat zástupcov strany SaS na koaličné rokovania, ktorý považujem za správny a nevyhnutný,“ skonštatoval.

Premiér ďalej uviedol, že berie na vedomie vážne výhrady občanov, že v koalícii sa stupňujú spory. „Ako predseda vlády sa snažím ísť príkladom, vyhýbam sa osobným útokom a k takémuto korektnému správaniu nabádam aj mojich koaličných partnerov,“ povedal.

Heger sa snaží obrusovať hrany a znižovať osobné animozity, no necíti potrebu o tom verejne denne informovať. „Robím to v záujme plnenia ambiciózneho vládneho programu, aby sme napriek bezprecedentným krízam od vzniku nášho štátu doviedli Slovensko k riadnym voľbám v lepšej sociálnej i hospodárskej kondícii,“ ukončil.

Pevné postoje, demokratické zmýšľanie a solidárne konanie však podľa premiéra výrazne zlepšili vnímanie Slovenska v Európskej únii i regióne strednej Európy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko