Na hlavný obsah

Sexuálny predátor znásilnil najmenej 56 obetí, teraz sa postavil pred francúzsky súd

Pri útokoch cítil "nekontrolovateľné nutkanie", tvrdí.

Sexuálny predátor znásilnil najmenej 56 obetí, teraz sa postavil pred francúzsky súd
Obžalovaný Dino Scala. Foto: lascelebrite.com

Vo Francúzsku sa v piatok (10. 6.) začína súdny proces s mužom, ktorého obžalovali z 56 prípadov znásilnenia a sexuálneho násilia. Dino Scala (61) sa k svojej trestnej činnosti, ktorú páchal viac než dve desaťročia, priznal, informovala agentúra AFP.

Bývalého správcu priemyselného komplexu zadržali v roku 2018 na severe Francúzska. Priznal sa k 40 prípadom znásilnenia a sexuálnych útokov, ku ktorým ho podľa jeho vlastných slov viedlo „nekontrolovateľné nutkanie“.

V prípade usvedčenia mu hrozí až 20 rokov väzenia.

Scalova najmladšia obeť mala 13 rokov, najstaršia 48 rokov. Vo väčšine prípadov použil rovnaký modus operandi – obete napádal v skorých ranných hodinách v prázdnych uliciach, začal ich škrtiť a odtiahol ich do blízkeho krovia.

Prvý prípad znásilnenia, ktorý polícia prepojila so Scalom, sa odohral v roku 1996. Útoky sa s prestávkami opakovali až do roku 2018, keď po útoku v Belgicku monitorovacia kamera zachytila podozrivé vozidlo, pričom Scalu zadržali o niekoľko týždňov neskôr.

Jeho DNA sa zhodovala so vzorkami DNA, ktoré našli na miestach činov.

Dino Scala pracoval ako správca priemyselného komplexu a bol aj šéfom miestneho futbalového klubu v severofrancúzskej obci Pont-sur-Sambre, kde býval. Spoluobčania ho opisovali ako obľúbeného a spoločenského muža.

Pred súdom bude čeliť žalobe za 17 prípadov znásilnenia, 12 pokusov o znásilnenie a 27 sexuálnych útokov. Vyšetrovatelia identifikovali 56 Scalových obetí, no domnievajú sa, že v skutočnosti ich mohlo byť aj viac.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet