Na hlavný obsah

Skončil sa súd so zločineckým gangom Sereďania. Obžalovaní spoznali svoje tresty

Niektorí sa odvolali na Najvyšší súd SR.

Skončil sa súd so zločineckým gangom Sereďania. Obžalovaní spoznali svoje tresty
Obžalovaný Peter Taufer. Foto: TASR

Peter Taufer z gangu Sereďania dostal doživotie. Vysoké tresty vyrúbili aj ďalším členom. Celý proces sa v súvislosti s bezpečnosťou odohrával za múrmi banskobystrickej väznice.

Gang prezývaný Sereďania pôsobil od roku 2004 až do roku 2011 v trojuholníku miest Šaľa, Sereď, Galanta. Šéfom skupiny bol, dnes už nebohý, Maroš Kováč.

Obžaloba vinila 8 ľudí z 12 skutkov – od členstva v zločineckej skupine a krádeží kamiónov až po úkladnú vraždu podnikateľa Alojza Bôrika. „Úkladnú vraždu si u svojich členov zločineckej skupiny objednal Maroš Kováč,“ uviedol špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Podľa verdiktu súdu Bôrika niekoľkými výstrelmi zo samopalu popravil Peter Taufer. Zo spáchania skutku ho usvedčuje kajúcnik Roman Paulus, ktorý si za spoluúčasť na vražde, ale aj za iné skutky, odsedí 25 rokov za mrežami. Taufer ako jediný z obžalovaných dostal doživotie.

Na vyhlásení rozsudku chýbal Marko Majstorovič, ktorý je na úteku. Jedného z obžalovaných zase senát spod obžaloby oslobodil. Podľa Lipšica, sa odkrývanie trestnej činnosti zločineckej skupiny Sereďania nekončí. Polícia má objasňovať aj ďalšie vraždy vrátane likvidácie Maroša Kováča.

U niektorých odsúdených vrátane Petra Taufera rozsudok nie je ešte právoplatný. Podali voči nemu odvolanie. Rozhodovať vo veci tak bude Najvyšší súd SR.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko