Na hlavný obsah

Slovenské diplomatické úsilie sa v súvislosti s Ukrajinou vypláca, uviedol Heger

Reagoval na odporúčanie Komisie na kandidátsky štatút Ukrajiny.

Slovenské diplomatické úsilie sa v súvislosti s Ukrajinou vypláca, uviedol Heger
Premiér Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR

Odporúčanie Ukrajiny na štatút kandidátskej krajiny Európskej únie Európskou komisiou je veľmi dobrá správa pre celú slobodnú Európu. Na sociálnej sieti to napísal predseda vlády Eduard Heger (OĽANO).

Premiér vyzdvihol v tejto súvislosti diplomatické úsilie Slovenska. „Slovensko bolo v tejto téme na čele európskeho pelotónu, lebo sme si veľmi dobre uvedomovali, že hrdinský ukrajinský ľud potrebuje v ťažkých časoch svetlo na konci vojnového tunela. Pripravili sme náčrt krokov, ako by malo ukrajinské približovanie sa k EÚ,“ uviedol Heger.

Ukrajinu označil za demokratického suseda, s ktorým má Slovensko dobré vzťahy. Podotkol, že prípadný vstup Ukrajiny do EÚ bude znamenať nielen veľa pozitív pre východného suseda Slovenska, ale aj pre Slovensko samotné.

„Môžem to teda zhrnúť, v Európskej únii sa nám darí rozptyľovať obavy a nahrádzať ich solidaritou,“ dodal Heger. „Veď dobre si pamätáme aj na náš zápas s mečiarizmom. Aj na to, koľko sily sme čerpali práve z toho, že chceme byť súčasťou demokratickej a prosperujúcej Európy a táto slobodná Európa sa k nám neotáča chrbtom,“ ukončil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko