Na hlavný obsah

Slovenskí reprezentanti v malom futbale postúpili do osemfinále ME

Zvíťazili nad Poľskom 4:0.

Slovenskí reprezentanti v malom futbale postúpili do osemfinále ME
Na snímke hráči Slovenska sa tešia po víťazstve v zápase A-skupiny Slovensko - Poľsko na ME v malom futbale. Foto: TASR

Slovenskí reprezentanti v malom futbale postúpili do osemfinále ME v Košiciach z 1. miesta v základnej A-skupine. Rozhodli o tom víťazstvom nad Poľskom 4:0 vo svojom záverečnom treťom stretnutí skupinovej fázy.

Ich súper v boji o štvrťfinále bude definitívne známy po utorňajšom (7. 6.) večernom zápase Ukrajina – Portugalsko. S najväčšou pravdepodobnosťou nastúpia na osemfinálový duel v stredu 8. júna od 20.15 h.

Slováci išli do vedenia v 8. minúte gólom Matúša Pauknera, na 2:0 zvýšil v 30. minúte Tomáš Mikluš. Ten istý hráč v v 49. minúte efektne upravil na 3:0 a Jaroslav Repa následne uzavrel skóre.

Slováci nastúpili s cieľom potvrdiť prvú priečku v skupine a k tomu ich v 8. minúte nasmeroval gól Pauknera. Po nacvičenom signáli zo štandardnej situácie dostal prihrávku od Dzíbelu a strelou bez prípravy otvoril skóre – 1:0. V 12. minúte mohol po spolupráci tejto dvojice padnúť ďalší gól, ale Paukner trafil iba poľského brankára.

Poliaci znervózneli

Slováci boli v prvom polčase ofenzívne nebezpečnejší, vo finálnej fáze však predviedli viacero nepresností. V závere prvého dejstva sa do gólových príležitostí dostali aj Poliaci, ale skóre sa nezmenilo.

Poliaci boli blízko k vyrovnaniu už z prvého útoku v druhom polčase, no Dabrowski neprekonal Pellu. Dôležitý gól na 2:0 dosiahli slovenskí reprezentanti v 30. minúte, v ktorej brankár Jabloňski vyrazil strelu z ľavej strany pred seba a nepokrytý Mikluš zvýšil náskok Slovákov.

Poliaci krátko na to znervózneli, pribudlo potýčok, ktoré vyvrcholili v 44. minúte 5-minútovou presilovkou slovenského tímu. V nej skóroval Mikluš, keď efektnou pätičkou prekvapil poľského brankára. Krátko na to pridal Repa štvrtý gól slovenského tímu – 4:0.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport