Na hlavný obsah

Sme v permanentnej koaličnej kríze, tvrdí Matovič

Vyjadrenie Sulíka označil za drzosť.

Sme v permanentnej koaličnej kríze, tvrdí Matovič
Na snímke minister financií SR a podpredseda vlády Igor Matovič (OĽANO). Foto: TASR

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) označil za drzosť slová ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Ten povedal, že by mal Matovič ísť preč z funkcie, ak ju nezvláda. „Od ministra hospodárstva, ktorý mal možno desať, pätnásť dovoleniek v Dubaji, je to drzosť,“ reagoval Matovič.

„Sme v permanentnej koaličnej kríze, sme talianske manželstvo, ktoré však doručuje výsledky,“ uviedol k fungovaniu koalície. Dodal, že ho táto situácia nebaví.

Kritizoval Sulíka a ministra školstva Branislava Gröhlinga (SaS) za to, že sa podľa neho nezasadzujú za zvyšovanie platov učiteľov a zdravotných sestier.

Zvyšovanie platov učiteľom

Ako dodal, pre OĽANO je priorita zvýšiť platy učiteľom. „Veľmi ma mrzí, že Sulík bojuje za zbohatlíkov, za prevádzkovateľov hazardu, výrobcov alkoholu,“ povedal.

Matovič podotkol, že Gröhling sa ani raz „nehodil o zem“ za učiteľov, a ani raz tému neotvoril na koaličnej rade či na vláde. „Musíme splatiť dlh učiteľom a zdravotníkom.“

„SaS vetujú kvôli hazardu, alkoholu, mimoriadne bohatým firmám, bankám a na učiteľov kašlú,“ dodal Matovič.

Gröhling po rokovaní vlády uviedol, že k platom učiteľov by sa malo uskutočniť stretnutie na úrovni ministra školstva, ministra financií a premiéra, aby si danú tému vydebatovali vo vnútri.

Premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO) sa vzájomné odkazy medzi Sulíkom a Matovičom nepáčia. „Nepáči sa mi to a nemyslím si, že je to správne. Občanom neposkytujeme vecné argumenty, ale ide sa do osobných útokov,“ reagoval.

Zároveň uviedol, že ho zaujímajú výsledky a nemá problém odvolať žiadneho ministra. „Ja ich budem meniť, ak nebudú dosahovať výsledky. Nie je dobré sa takto správať,“ dodal Heger.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko