Na hlavný obsah

Smer-SD podá vo štvrtok návrh na vyslovenie nedôvery Richardovi Sulíkovi

Dôvodom má byť blamáž s ruskou ropou.

Smer-SD podá vo štvrtok návrh na vyslovenie nedôvery Richardovi Sulíkovi
Na snímke minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS). Foto: TASR/AP

Opozičný Smer-SD podá vo štvrtok (9. 6.) návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi (SaS). Dôvodom má byť blamáž s ruskou ropou a poškodenie záujmov obyvateľov Slovenska.

Uviedol to líder Smeru Robert Fico vo svojom stanovisku. Práve Sulíka označuje Smer-SD za toho, kto je za celú situáciu politicky zodpovedný. V rebríčku zodpovednosti nasleduje šéf rezortu diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) a premiér Eduard Heger (OĽANO).

Sulík sa odstúpiť nechystá

Vysvetľuje to tým, že Sulík dával spoločne s Korčokom Hegerovi podklady. Na základe nich mal v Bruseli zradiť všetko slovenské, čo sa len zradiť dá. „Preto vo štvrtok podávame návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi hospodárstva Sulíkovi za totálne babráctvo, lenivosť a ešte takú maličkosť, že poškodil všetkých občanov Slovenska,“ vyhlásil Fico.

Na odchod vyzýval Sulíka aj koaličný poslanec György Gyimesi (OĽANO), ktorý ho vinil za situáciu s ropou. Sulík obvinenia odmieta. Uviedol, že premiéra o možných problémoch s navrhovaným zákazom exportu motorových palív vyrobených z ruskej ropy niekoľko hodín pred začiatkom samitu v Bruseli informoval.

„On odpísal, že on už v tom konať nebude, že nech to robia Česi a Maďari,“ povedal Sulík. Zároveň uviedol, že podľa neho premiér postupoval správne, keď so sankčným balíkom súhlasil. Odstúpiť z funkcie sa Sulík nechystá.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko