Na hlavný obsah

Sudkyňa známa z akcie Víchrica sa postavila pred súd

Ide o iný prípad.

Sudkyňa, ktorú pred vyše rokom zatkli počas akcie Víchrica, sa vo štvrtok (2. 6.) postavila pred súd. Ide však o inú kauzu. V súdnom spore o dieťa priznala prieťahy, no trestu sa nakoniec vyhla.

Disciplinárny senát to odôvodnil tým, že ministerka spravodlivosti Mária Kolíková podala návrh na potrestanie sudkyne neskoro. Ministerka to však vidí inak.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Bratislavská sudkyňa Otília Doláková rozhodovala spor o dieťa. Jeho otec sa opakovane sťažoval na prieťahy v konaní. Ministerka spravodlivosti navrhla, aby sudkyňa prišla o polovicu platu na pol roka.

„Z nedbanlivosti porušila svoju povinnosť, keď v danej veci konala zdĺhavo a neefektívne a vec spôsobila zbytočné prieťahy,“ uviedla zástupkyňa ministerky spravodlivosti Martina Šteffeková.

Počas toho, ako advokátka bránila svoju klientku, že to nie je pravda, obvinená sudkyňa ju na chvíľu prerušila. A prišla náhla zmena.

„Keďže som dala pokyn mojej právnej zástupkyni, aby akceptovala návrh, ktorý predniesla pani kolegyňa, uvediem len – v danej veci poručenskej i v každej poručenskej, je pre mňa prvoradý záujem maloletých detí,“ priblížila sudkyňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko