Na hlavný obsah

Sulík kritizuje Matoviča za jeho vyhlásenia o tom, že nevie zostaviť štátny rozpočet

Hovoril o nátlakových praktikách.

Sulík kritizuje Matoviča za jeho vyhlásenia o tom, že nevie zostaviť štátny rozpočet
Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

„Nebudeme súhlasiť s vyššími daňami. Považujeme za hrubé vydieranie, keď Matovič pretlačí za pomoci fašistov miliardovú pomoc, a potom vyhlási, že nevie zostaviť rozpočet,“ vyhlásil minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) po stredajšom (1. 6.) rokovaní vlády.

Odmietame takéto nátlakové praktiky vyššie dane sú pre SaS červenou líniou. Nebudeme s nimi súhlasiť, zopakoval.

Sulík zdôraznil, že očakáva, že minister financií Igor Matovič (OĽANO) predloží taký rozpočet, ktorý prejde parlamentom a budú s ním súhlasiť všetky koaličné strany. „Mal by sa zamyslieť, keď takúto základnú činnosť nevie urobiť, či by nemal zmeniť prácu,“ odkázal mu.

Šéf SaS kritizoval, že sporný balík pomoci rodinám prešiel parlamentom aj s podporou ĽSNS. „Protikorupčná koalíciu nahradili populistickou koalíciou s fašistami,“ vyhlásil.

Premiér: Nemám problém odvolať žiadneho ministra

Vzájomné odkazy medzi Sulíkom a Matovičom sa premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽaNO) nepáčia. „Nepáči sa mi to a nemyslím si, že je to správne. Občanom neposkytujeme vecné argumenty, ale ide sa do osobných útokov,“ reagoval predseda vlády.

Zároveň uviedol, že ho zaujímajú výsledky a nemá problém odvolať žiadneho ministra. „Ja ich budem meniť, ak nebudú dosahovať výsledky. Nie je dobré sa takto správať,“ dodal Heger.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko