Na hlavný obsah

Tarkovič skončil na lavičke futbalovej reprezentácie

Slovensko v pondelok prehralo s Kazachstanom.

Tarkovič skončil na lavičke futbalovej reprezentácie
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič. Foto: TASR

Štefan Tarkovič skončil ako tréner slovenskej futbalovej reprezentácie. V utorok (7. 6.) o tom rozhodol Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu. Mužstvo dočasne povedú asistenti trénera Samuel Slovák a Marek Mintál.

Rozhodnutie o jeho konci padlo po pondelňajšej (6. 6.) zahanbujúcej prehre 0:1 s Kazachstanom v tretej skupine C-divízie futbalovej Ligy národov.

Najbližšie zápasy v Lige národov odohrajú slovenskí futbalisti v piatok (10. 6.) proti Azerbajdžanu a v pondelok (13. 6.) opäť proti Kazachstanu.

Tarkovič sedel na lavičke slovenskej futbalovej reprezentácie od októbra 2020, keď vo funkcii nahradil českého kouča Pavla Hapala. V rokoch 2013 až 2018 pôsobil ako asistent vtedajšieho trénera Jána Kozáka.

Pod jeho taktovkou sa futbalovému tímu podarilo po výhre v baráži 2:1 po predĺžení nad Severným Írskom kvalifikovať na Majstrovstvá Európy 2020, ktoré sa konali s ročným posunom, teda v júni 2021.

Na ME Slováci zdolali Poliakov (2:1), no po prehrách so Švédmi (0:1) a Španielmi (0:5) nepostúpili do ďalšej fázy. Prepadli sa aj v Lige národov z B-divízie do C-divízie.

Futbalistov viedol aj v kvalifikácii na Majstrovstvá sveta 2022 v Katare. Slovensko v konečnej tabuľke H-skupiny skončilo na treťom mieste o skóre pred Slovinskom s výslednou bilanciou 3 víťazstvá, 5 remíz a 2 prehry. Na svetový šampionát respektíve do baráže sa nedostali.

Spolu viedol tím v 19 zápasoch s bilanciou šesť výhier, osem remíz a päť prehier.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport