Na hlavný obsah

Team Bratislava, SaS a PS predstavili kandidátov do ružinovského miestneho zastupiteľstva

Kandidáta na starostu mať nebudú.

Team Bratislava, SaS a PS predstavili kandidátov do ružinovského miestneho zastupiteľstva
Na snímke uprostred Matúš Vallo (Team Bratislava), vľavo Juraj Droba (Sloboda a Solidarita) a vpravo Ivan Štefunko (Progresívne Slovensko) počas vyhlásenia volebnej koalície Team Bratislava - SaS - PS ku komunálnym voľbám v mestskej časti Ružinov. Foto: TASR

Koalícia Team Bratislava, Sloboda a Solidarita (SaS) a Progresívne Slovensko (PS) v stredu (22. 6.) predstavila svoj tím kandidátov do miestneho a mestského zastupiteľstva za mestskú časť Ružinov. Predstavitelia koalície uviedli, že jej cieľom je posilniť spoluprácu na všetkých úrovniach samosprávy. Vlastného kandidáta na post starostu nominovať nebudú, sústrediť sa chcú predovšetkým na posilnenie zastupiteľstva.

„Dobré veci sa v Ružinove daria vďaka podpore našich poslancov. Chceme mať preto dostatočne silný poslanecký tím v miestnom aj mestskom zastupiteľstve, aby sme dokázali podporiť viac dobrých vecí pre Ružinov,” povedal primátor Bratislavy a predseda mestskej strany Team Bratislava Matúš Vallo.

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba (SaS) zdôraznil, že Ružinov čakajú v ďalšom období veľké dopravné projekty. Pre tie je pre mestskú časť dôležitá spolupráca nielen s mestom, ale aj so župou a štátom.

„Ružinov čaká rekonštrukcia ružinovskej radiály a jej predĺženie k novému terminálu osobnej integrovanej dopravy (TIOP) vo Vrakuni, či rekonštrukcia Gagarinovej ulice,” uviedol Droba.

„Za ostatné štyri roky sa aj vďaka podpore nášho poslaneckého tímu podarilo v Ružinove presadiť mnoho dobrých projektov. Za všetko spomeniem získanie pozemkov okolo Štrkoveckého jazera a historickej budovy prievozskej radnice. Tiež rozbeh mestskej parkovacej politiky a spustenie zóny Nivy, či navýšenie rozpočtu na zeleň,“ vymenoval predseda klubu poslancov za Team Vallo v Ružinove Peter Herceg.

„So starostom Ružinova máme niekedy iné názory, čo je prirodzené. Dôležitejšie však je, že nám to nebráni v spolupráci a podpore pozitívnych vecí,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny