Na hlavný obsah

V Brne našli leteckú bombu, polícia musela evakuovať vyše tisíc ľudí

Objavili ju pri archeologickom výskume.

V Brne našli leteckú bombu, polícia musela evakuovať vyše tisíc ľudí
Na snímke nález bomby v Brne pri archeologickom výskume. Foto: ČTK/Pavel Weber

Pri archeologickom výskume na stavbe v centre Brna sa vo štvrtok (2. 6.) popoludní našla letecká bomba z druhej svetovej vojny. Pyrotechnici ju pred 18.00 h deaktivovali. Ukončili tak hodinovú evakuáciu približne 1 200 ľudí z okolitých budov a polhodinovú kompletnú uzáveru danej oblasti.

Miesto nálezu stokilogramovej bomby sa nachádza na ulici Nové sady medzi hlavnou železničnou stanicou a hokejovou halou Winning Group Arena. Vedľa stojí komplex administratívnych budov Titanium. Na protiľahlej strane ulice je niekoľko obytných domov s kanceláriami, informovali webové portály idnes.cz a novinky.cz.

„Išlo o bombu sovietskej výroby, ktorú sa podarilo pyrotechnikom deaktivovať. Následne sme ju bezpečne odviezli na likvidáciu mimo mesta,“ povedal denníku Právo hovorca Krajského riaditeľstva polície Juhomoravského kraja David Chaloupka. Dodal, že škoda na majetku nevznikla a nikto sa nezranil.

Bombu našli archeológovia pri záchrannom výskume na parcele priliehajúcej k niekdajšej tržnici známej ako Malá Amerika. Bude sa tam stavať multifunkčný objekt s názvom In Sady.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet