Na hlavný obsah

V obci na Záhorí zlodej zasekol ukradnutý nákladiak na koľajniciach

Z miesta ušiel, polícia ho vďaka psovi vypátrala.

V obci na Záhorí zlodej zasekol ukradnutý nákladiak na koľajniciach
Zaseknutý nákladiak na železničnej trati v obci Zohor. Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

V nedeľu (12. 6.) krátko po ôsmej hodine ráno obvinený 30-ročný muž ukradol z areálu jednej z firiem v obci Zohor v okrese Malacky nákladné vozidlo značky Iveco.

„S vozidlom prerazil príjazdovú bránu do areálu firmy a tým poškodil hydraulické rameno na bráne, pričom z miesta odišiel na odcudzenom vozidle,“ priblížila Polícia SR z Bratislavského kraja na sociálnej sieti.

V jazde pokračoval na ukradnutom nákladiaku po ulici pri miestnej železničnej stanici, no pri pokuse o prejazd cez železničné priecestie sa poškodila hnacia tyč na vozidle. To zostalo nepojazdné a zakliesnené na koľajniciach, vodič z neho utiekol.

Premávku vlakov museli presmerovať na iný úsek, keďže hrozila kolízia. Hasičom sa ho však podarilo z trate dostať preč.

Na mieste okrem rádových policajtov zasahovali aj policajné psy so svojimi psovodmi. Vďaka tomu, že služobnému psovi sa podarilo zachytiť pachovú stopu 30-ročného páchateľa, polícia ho vypátrala v mieste jeho bydliska v Zohore. Muž sa k ukradnutiu vozidla priznal.

Zlodej už čelí obvineniu z trestných činov krádeže a poškodzovania cudzej veci. V prípade dokázania viny si môže posedieť až tri roky vo väzení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny