Na hlavný obsah

V platobnej agentúre padajú trestné oznámenia

Najnovšie ho podala Zuzana Šubová.

V Pôdohospodárskej platobnej agentúre panuje opäť napätá situácia. Hoci od prepuknutia korupčnej kauzy Dobytkár uplynuli dva roky, trestné oznámenia padajú dodnes.

Najnovšie ho podala bývalá riaditeľka protikorupčnej sekcie Zuzana Šubová. Svojho šéfa Jozefa Kissa obviňuje z trestného činu ohovárania.

Ešte minulý týždeň prišiel šéf platobnej agentúry Jozef Kiss s informáciou, že riaditeľka protikorupčnej sekcie Zuzana Šubová vynáša citlivé údaje. Smerovať mali obvinenému poľnohospodárovi z východu.

„Chýba nám dvesto strán v dokumentácii, ktorá bola inkriminovaná v danom prípade,“ uviedol Kiss.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Zuzana Šubová sa proti riaditeľovým tvrdeniam zásadne ohradzuje. Vraj sú vykonštruované. Na Jozefa Kissa už podala trestné oznámenie za ohováranie.

„Na všetky nepravdivé a hrubo osočujúce informácie proti mojej osobe sa vyjadrím na mojej tlačovej besede v stredu,“ uviedla Šubová.

Dlhoročná bojovníčka proti korupcii tvrdí, že riaditeľ Kiss chce iba zahladiť iný vážny problém. Od decembra pôsobil v platobnej agentúre Juraj Kadnár. Ide o bývalého predstaviteľa viacerých firiem skupiny Slavia Capital. Tú spoluzakladal Martin Kvietik, jeden z hlavných aktérov kauzy Dobytkár.

„Zrejme ešte počas skúšobnej doby úspešne absolvoval výberové konanie a 1.3.2022 ho Jozef Kiss vymenoval do funkcie riaditeľa sekcie monitoringu a reportingu,“ dodala Šubová.

Riaditeľ PPA priznáva, že o Kadnárovi vedeli už od januára. V agentúre ho vraj nechali pol roka preto, aby sledovali jeho správanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko