Na hlavný obsah

V pražskom magistráte a dopravnom podniku zasahujú policajti

Trestne stíhajú 11 osôb.

V pražskom magistráte a dopravnom podniku zasahujú policajti
Na ilustračnej snímke auto českej polície. Foto: Policie ČR/Jakub Plíhal

Od skorého rána v stredu (15. 6.) zasahujú českí kriminalisti z Národnej centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) na viacerých miestach v Prahe. Podľa portálu iDNES.cz muži zákona prišli na pražský magistrát a do dopravného podniku. Podľa servera Seznam Zprávy polícia začala trestné stíhanie voči 11 osobám. Podľa informácií Českého rozhlasu (ČRo) sú medzi obvinenými námestník primátora Prahy Petr Hlubuček (STAN) a podnikateľ Michal Redl.

„Áno, na magistráte dnes skutočne zasahovala polícia, ktorej poskytujeme maximálnu súčinnosť,“ povedal hovorca magistrátu Vít Hofman.

„Na magistrát som išiel s heslom: Chcem riadiť mesto s čistým štítom. To požadujem aj od svojich kolegov,“ napísal na Twitteri primátor Prahy Zdeněk Hřib. Na sociálnej sieti ďalej uviedol, že v kancelárii jeho námestníka prebieha policajná razia a jeho úrad poskytuje polícii súčinnosť. „Ak existuje nejaké podozrenie, musí sa prešetriť“ dodal Hřib na sociálnej sieti.

Podľa českého Deníka N sa polícia zaujíma o pražského radného Petra Hlubučka (STAN). Server Seznam Zprávy uviedol, že razia prebiehala aj v pražskej časti Lysolaje, kde Hlubuček býva.

Podľa iDNES.cz by sa policajná razia mala týkať aj podnikateľa Michala Redla, ktorý mal v minulosti blízko k podnikateľovi Radovanovi Krejčířovi. Ten si od roku 2015 odpykáva v Juhoafrickej republike tridsaťpäťročný trest za rôzne trestné činy. Redl má väzby na vládne hnutie STAN.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet