Na hlavný obsah

V Ružinej sa utopilo 11-ročné dievča

Hasiči s policajtmi našli jeho telo.

V Ružinej sa utopilo 11-ročné dievča
Na snímke vodná nádrž Ružiná. Foto: TASR

Polícia a hasiči prehľadávali vodnú nádrž Ružiná v okrese Lučenec. Utopiť sa v nej malo len 11-ročné dievča. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

„Prijali sme informáciu o tom, že vo vodnej nádrži sa malo utopiť 11-ročné dievča. Na mieste stále zasahuje polícia v spolupráci s hasičmi,“ uviedla policajná hovorkyňa s tým, že bližšie informácie zatiaľ nie je možné poskytnúť.
      
Po dievčati pátralo šesť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) s dvoma kusmi techniky. „Zasahujúci príslušníci s pomocou člna prehľadávali hladinu spolu s potápačmi,“ povedal hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici Matúš Kondela. Hasičom sa telo utopeného dievčaťa podarilo nájsť, nachádzať sa malo neďaleko brehu.

Vodná nádrž Ružiná bola v uplynulých rokoch rekonštruovaná, v súčasnosti sa uskutočňuje jej napúšťanie. Podľa Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) bola v polovici júna nádrž napustená približne na 18 percent svojho celkového objemu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny