Na hlavný obsah

Vlaková nehoda v Nemecku si vyžiadala už štyri životy

Scholz vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým.

Vlaková nehoda v Nemecku si vyžiadala už štyri životy
Vykoľajenie vlaku v Nemecku. Foto: SITA/AP

Počet potvrdených obetí piatkovej (3. 6.) vlakovej nehody neďaleko mesta Garmisch-Partenkirchen na juhu Nemecka vzrástol na 4. Približne 30 ľudí je zranených. Uviedla to agentúra DPA s odvolaním sa na nemecké úrady.

Polícia uviedla, že regionálny vlak smerujúci do Mníchova sa vykoľajil okolo 12.15 h. Tri jeho vozne sa prevrátili, pričom ľudí z nich vyťahovali oknami. Vo vlaku sa v čase nehody nachádzalo približne 140 cestujúcich.

Bavorský minister vnútra Joachim Herrmann dodal, že dvanásť ľudí je stále nezvestných. Nevylúčil, že ich telá sa môžu nachádzať pod vykoľajenými a prevrátenými vagónmi. Medzi zranenými sú ľudia všetkých vekových kategórií vrátane detí, keďže mnohé z nich cestovali vlakom domov zo školy.

Nemecký kancelár Olaf Scholz vyjadril sústrasť príbuzným obetí. „Smútime s pozostalými a prajeme zraneným čo najrýchlejšie uzdravenie,“ povedal pre televíziu RTL. Vlakové nešťastie označil za „šokujúcu správu“ a fotografie z miesta nehody za „depresívne“.

Príčina vykoľajenia vlaku zatiaľ nie je známa. Časť železničnej trate medzi Mníchovom a hornobavorským lyžiarskym strediskom Garmisch-Partenkirchen uzavreli, oznámila podľa agentúry AFP železničná spoločnosť Deutsche Bahn.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet