Na hlavný obsah

Vodič chcel ujsť policajtom, v aute skrýval 16 nelegálnych migrantov

Polícia eviduje nárast počtu nelegálnych migrantov na Slovensku.

Vodič chcel ujsť policajtom, v aute skrýval 16 nelegálnych migrantov
Na snímke situácia po policajnom zásahu proti vodičovi prevážajúcom migrantov. Foto: Facebook/Polícia SR

Policajti z okresu Šaľa zadržali 40-ročného vodiča z Rumunska, ktorý v aute prevážal nelegálnych migrantov. Tých mal v utorok (28. 6.) naložiť v Maďarsku a previezť ich na Slovensko. Informovala o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

„Policajti zo šalianskeho okresného dopravného inšpektorátu vodičovi dali pokyn na zastavenie za obcou Dlhá nad Váhom, pretože prekročil najvyššiu dovolenú rýchlosť mimo obce. Namiesto toho, aby zastavil, pridal plyn a pokúsil sa ujsť,“ uviedla policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová.

V aute viezol 16 nelegálnych migrantov zo Sýrie. Ľudia mali od 15 do 53 rokov. Tento prípad už prevzal vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície, ktorý spracoval návrh na Rumunovo väzobné stíhanie.

Za prevoz nelegálnych migrantov mal muž zinkasovať 2 500 eur. Teraz mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 10 rokov. Polícia SR eviduje markantný nárast prípadov nelegálnej migrácie. „V januári až máji 2022 dosahovala nelegálna migrácia takmer až o 95 % vyššiu úroveň ako v rovnakom období roku 2021 (nárast z 540 na 1 051 cudzincov),“ skonštatovala Bárdyová.

Tieto počty výrazne presahujú stav z roku 2015, keď bola tzv. migračná kríza. Vtedy za celý rok policajti odhalili 779 nelegálnych migrantov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny