Na hlavný obsah

Vysoké ceny energií trápia už aj parlament, Kollár chce preto viac šetriť

Nevylučuje, že poslanci budú rokovať potme.

Vysoké ceny energií trápia už aj parlament, Kollár chce preto viac šetriť
Národná rada Slovenskej republiky. Foto: TASR

Zvyšovanie cien energií už pocítila aj Národná rada (NR) SR. Jej vedenie chce preto šetriť. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) žiada zároveň od ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) viac peňazí.

Vedenie parlamentu preto prijalo viaceré opatrenia. Po budove pribudli motivačné nálepky, aby ľudia po sebe zhasínali svetlo. Kancelária už dala vypnúť klimatizáciu v jednej z budov. Dôvod je prostý.

„Rozpočet, ako každá organizácia, máme dopredu daný. Tým, že išli ceny hore, tak sa dá povedať, že v tomto období sme už vyčerpali (prostriedky) na celý rok. Musíme začať šetriť. Fontána nám nefunguje, to je 20 000 eur ročne. Klímu sme už vypli,“ priblížil Kollár.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Poslanci šetriaci režim schvaľujú a prispôsobili sa mu. „My sa potíme dosť. Myslím, že to nijako nezmení situáciu. V sobotu sa treba ísť okúpať a budeme robiť ako väčšina ľudí v krajine, ktorá nemá klímu,“ uviedol nezaradený poslanec Juraj Šeliga zo Za ľudí.

„Všetko padá a začína pri Matovičovi. Aj tu sme sa dozvedeli, že ministerstvo financií nechce dofinancovať Národnú radu SR. To je len vyostrenie celého konfliktu vo vládnej koalícii,“ povedal poslanec Richard Takáč (Smer-SD).

Kancelária NR SR už s ministerstvom financií rokuje o finančnej injekcii. Ak rezort v dohľadnej dobe NR SR financie nenavýši, predseda parlamentu nevylučuje, že poslanci budú rokovať potme.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko