Na hlavný obsah

Záhadné úmrtie 22 mladých ľudí vyšetruje polícia v JAR

Bezvládne telá našli v nočnom klube.

Záhadné úmrtie 22 mladých ľudí vyšetruje polícia v JAR
Záchranné zložky zasahujú na mieste činu. Foto: Twitter/Reuters

Juhoafrická polícia začala vyšetrovať okolnosti smrti najmenej 22 ľudí vo veku 18-20 rokov, ktorých telá sa našli v nedeľu (26. 6.) skoro ráno v nočnom klube v meste East London v Juhoafrickej republike (JAR).

Podľa agentúry AFP a britskej stanice BBC nateraz stále nie je jasné, čo viedlo k smrti mladých ľudí. Údajne sa zúčastnili na večierku na oslavu ukončenia zimných školských skúšok.

„V tejto chvíli nemôžeme potvrdiť príčinu smrti,“ uviedol hovorca ministerstva zdravotníctva Siyanda Manana. Dodal, že vykonajú pitvy tiel, aby sa zistila pravdepodobná príčina smrti.

Predstaviteľ bezpečnostných zložiek provincie Východné Kapsko, kde sa nachádza miesto činu, uviedol, že ako príčinu úmrtia už vylúčili tlačenicu. Práve pre to, že na telách nie sú viditeľné žiadne zranenia.

„Forenzní (vyšetrovatelia) odoberú vzorky a urobia testy, aby zistili, či nedošlo k nejakej otrave,“ povedal Unathi Binqose podľa britskej stanice BBC. Miestny denník Daily Dispatch informoval, že telá ležali v nočnom klube na stoloch a stoličkách bez viditeľných stôp po zraneniach.

Miesto tragédie East London leží na pobreží Indického oceánu na juhu JAR, takmer 1 000 kilometrov južne od najľudnatejšieho mesta Johannesburg.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet