Na hlavný obsah

Zasiahli sme tanky, ktoré Ukrajine dodali Európania, tvrdia Rusi

Stať sa to malo pri Kyjeve.

Zasiahli sme tanky, ktoré Ukrajine dodali Európania, tvrdia Rusi
Na archívnej snímke tank T-72. Foto: TASR

Ruské útoky zničili na predmestí Kyjeva tanky a ďalšie obrnené vozidlá, ktoré Ukrajine poskytli východoeurópske krajiny. Uviedlo to v nedeľu (5. 6.) ruské ministerstvo obrany. Kyjev skoro ráno zasiahlo niekoľko explózií, pri ktorých podľa starostu ukrajinskej metropoly utrpel zranenia jeden človek.

Tanky sovietskej výroby T-72 poslalo na Ukrajinu podľa dostupných informácií napríklad aj Česko. Ako nedávno uviedol poľský rozhlas, viac ako 200 tankov rovnakého typu dodalo Kyjevu aj Poľsko.

„Vysoko presné rakety dlhého doletu odpálené ruskými vzdušnými silami zničili na predmestí Kyjeva tanky T-72 dodané východoeurópskymi krajinami a ďalšie obrnené vozidlá, ktoré boli v hangároch,“ citovala agentúra AFP hovorcu ruského ministerstva obrany Igora Konašenkova. Kyjev na tieto informácie zatiaľ nereagoval.

Podľa skorších informácií ukrajinského letectva a kyjevského starostu Vitalija Klička zasiahli rakety dve kyjevské štvrte. Odpálili ich z ruských strategických bombardérov v oblasti Kaspického mora. Terčom útokov mala byť železničná sieť v ukrajinskej metropole.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet