Na hlavný obsah

Zdražovanie zasiahlo aj pacientov z kúpeľov

Budú doplácať viac za ubytovanie.

Zdražovanie pociťujú aj pacienti kúpeľov. Kým vlani si za liečbu doplácali symbolické sumy, aktuálne ich pobyt vyjde na minimálne dvojnásobok. Kúpele tvrdia, že majú vyššie náklady, no zdravotné poisťovne im platby nenavýšili. Poisťovne zase vinia nedostatočný rozpočet.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Pán Jaroslav podstúpil viacero operácií. Lekár mu navrhol kúpele, poisťovňa ich schválila. Preplatí mu ubytovanie, stravu aj procedúry. Pacienti s takzvanou áčkovou diagnózou si zo zákona doplácajú iba 1,7 eura na deň.

„Vzápätí mi prišlo z kúpeľov Trenčianske Teplice vyjadrenie, že poplatok v hoteli je 9 eur na deň, tak som spätne kontaktoval zdravotnú poisťovňu a tá obratom zistila, že je to pre zdraženie energií. Tak sa pýtam, že prečo by mal pacient platiť zdraženie energie?“ povedal pacient Jaroslav Gojdič.

Kúpele tvrdia, že ich vzniknutá situácia mrzí, na vine sú vraj poisťovne.

„My sme sa snažili dohodnúť sa so zdravotnými poisťovňami, aby časť týchto doplatkov hradili z prostriedkov verejného zdravotníctva, čo sa ale nepodarilo,“ uviedol obchodný riaditeľ spoločnosti Kúpele Trenčianske Teplice Andrej Puček.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko