Na hlavný obsah

Zomrel najznámejší slovenský sériový vrah Ondrej Rigo

Zavraždil deväť osôb.

Zomrel najznámejší slovenský sériový vrah Ondrej Rigo
Na snímke odsúdený sériový vrah Ondrej Rigo. Foto: TASR

Vo veku 66 rokov zomrel v utorok (14. 6.) sériový vrah Ondrej Rigo. Ten si v trenčianskej väznici odpykával doživotný trest za vraždu ôsmich žien a maloletého chlapca. Informoval o tom vo štvrtok (16. 6.) portál tvnoviny.sk.

„Potvrdzujeme, že dňa 14. júna došlo v ranných hodinách v Nemocnici pre obvinených a odsúdených a Ústave na výkon trestu odňatia slobody Trenčín k úmrtiu väznenej osoby. Vo veci úmrtia vykonáme anatomicko-patologickú pitvu, ktorá určí presnú príčinu úmrtia,“ uviedla hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Monika Kacvinská podľa SITA.

O udalosti podľa nej vyrozumeli príslušníkov Policajného zboru v Trenčíne. „Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie danej udalosti sa ZVJS nebude bližšie vyjadrovať,“ dodala hovorkyňa.

Rigo bol vo väzbe od roku 1993. Odsúdili ho bol za spomenuté vraždy, ktoré spáchal v Holandsku, Nemecku a na Slovensku v rokoch 1992 a 1993 mimoriadne brutálne. Ranami do hlavy umlátil svoje obete na smrť.

V hľadáčiku mal vždy prízemné byty, k osamelým obetiam sa vkradol cez okná v noci alebo skoro ráno. Útočil počas ich spánku a aby nezanechal odtlačky, na rukách nosil ponožky. Jeho najstaršia obeť mala 88 rokov.

Väčšinu obetí tiež pohlavne zneužil a okradol. Pri jeho usvedčení prvý raz v dejinách slovenskej justície zabezpečili dôkaz DNA. K trestnej činnosti sa Ondrej Rigo nepriznal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko