Na hlavný obsah

Ako predísť vykradnutiu nehnuteľnosti?

Polícia upozorňuje na aktivitu na sociálnych sieťach.

Vykradnutých domov a bytov stále pribúda. Štatistiky hovoria, že denne na Slovensku vykradnú takmer 10 nehnuteľností. Zlodeji majú počas letných dovoleniek svoju sezónu. Polícia upozorňuje aj na nové finty vlamačov, ktorí sledujú sociálne siete.

Zlodeji si byt zväčša najskôr v predstihu vytipujú. Sledujú, či sa v ňom svieti a či je za dverami počuť hluk. „Ľudia si nechajú náhradný kľúč pod rohožkou, na zárubni alebo na hydrante,“ upozorňuje na častú chybu hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Zlodeji potom prekonajú aj bezpečnostné zámky bytových dverí a odnesú si cennosti. Polícia upozorňuje, že pred odchodom treba zamknúť všetky vstupy do domu.

Pozrite si celú reportáž RTVS:


Často sa dostanú dnu cez garáž, prípadne cez menej zabezpečené dvere vedúce z garáže,“ pokračuje Slivka.


Pomoc suseda je v boji proti zlodejom najlepšou prevenciou. Oplatí sa nechať mu kľúče, aby z času na čas zasvietil svetlo, odhrnul závesy a vybral poštu. Uškodiť môže aj prílišná aktivita na sociálnej sieti.

„Ľudia z dovolenky posielajú alebo dávajú príspevky na sociálne siete, to ale upozorňuje potenciálnych páchateľov , že nie sú doma a že vlastne obydlie je bez kontroly,“ pripomína Slivka. Škody z prípadného vlámania môže znížiť poistka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko