Na hlavný obsah

Bývalý tenista Kližan bude kandidovať na starostu Petržalky

Chce, aby mala mestská časť vlastnú parkovaciu politiku.

Bývalý tenista Kližan bude kandidovať na starostu Petržalky
Na snímke bývalý slovenský tenista Martin Kližan. Foto: TASR

Na starostu bratislavskej Petržalky bude v tohtoročných jesenných komunálnych voľbách kandidovať bývalý slovenský tenista Martin Kližan. Potvrdil to v sobotu (8. 7.). Svoju kandidatúru plánuje oficiálne ohlásiť počas leta, v súčasnosti pracuje na volebnom programe. Do volieb ide ako nezávislý kandidát s podporou viacerých politických strán.

„Som rodený a hrdý Petržalčan. Ani počas svojej tenisovej kariéry som nikdy neopustil Petržalku ako svoje útočisko a nikdy ma nezlákali daňové raje. Som presvedčený, že Petržalka je mestská časť v Bratislave s najväčším potenciálom,“ skonštatoval Kližan.

Na čo by sa chcel zamerať, vychádza podľa neho z rozhovorov s obyvateľmi a toho, čo ich trápi. Za chronicky známu tému označil parkovanie a parkovacie miesta. Petržalka by mala mať podľa neho svoju parkovaciu politiku a nikto s trvalým pobytom v tejto mestskej časti by nemal platiť za parkovanie.

V rámci dopravy ho mrzí aj aktuálny stav budovania električkovej trate. Značný potenciál mestskej časti vidí v úprave zelených plôch a ich skultivovaní do podoby parkov. Zaujíma sa tiež o stav školských ihrísk, ktoré chce revitalizovať pre všetkých. Trápi ho tiež alarmujúci stav chodníkov a terás.

„Ako bývalý profesionálny športovec som zvyknutý sa dopracovať k úspechu iba tvrdou a poctivou drinou. V prvom rade preto ponúkam svoju tvrdú a poctivú drinu pre Petržalku a Petržalčanov,“ poznamenal Kližan.

Deklaruje tiež maximálnu transparentnosť, ponúka maximum úsilia a nasadenia. Zaručiť chce Petržalke zásadný rozvoj a zvýšenie kvality života pre všetky vekové kategórie. Na starostu Petržalky zatiaľ nikto oficiálne kandidatúru neohlásil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny