Na hlavný obsah

Cestujúci majú na nemeckých letiskách problémy. Dôvodom je štrajk

Mnohí sa do lietadiel nedostali ani po hodinách čakania.

Aj nemecké letiská zažívajú značný nápor cestujúcich. Mnohí sa ani po niekoľkých hodinách do lietadla nedostali. Chýba personál pre odbavenie, bezpečnostné kontroly, aj pri rozdeľovaní batožiny. Letiská nezvládajú ľudí aj napriek tomu, že sa letné prázdniny začínajú v spolkových krajinách v inom čase.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Chaos na nemeckých letiskách trvá už viac ako týždeň, od začiatku letných prázdnin v najľudnatejšej spolkovej krajine Severnom Porýní Vestfálsku. Najmä na menších letiskách v Hamburgu, Düsseldorfe či Mníchove sa tvoria dlhé rady v ktorých čakajú ľudia aj niekoľko hodín. A keďže nie sú pasažieri, letecké spoločnosti lety jednoducho zrušia.

„Nie je žiadnou novinkou, že bezpečnostné služby v celej spolkovej republike majú problémy s personálom. Jeho nábor trvá istý čas vrátane vyškolenia. Bol by to pohľad do krištáľovej gule a predpovedanie, kedy sa tento problém skutočne skončí. Zo spolkovej polície vypomáhame všade, kde sa len dá,“ povedala nemecká policajtka.

Spoločným menovateľom problémov je nedostatok personálu na letiskách, ktorý sa počas pandémie presunul do iných segmentov hospodárstva. Ministerka vnútra Nancy Faeserová navrhuje, aby sa pomocné sily na nemecké letiská verbovali v zahraničí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet