Na hlavný obsah

Chemickým závodom pri Litvínove otriasol výbuch

Zranili sa štyria ľudia, sú ale mimo ohrozenia života.

Chemickým závodom pri Litvínove otriasol výbuch
Na ilustračnej snímke hasičské auto. Foto: RTVS

Štyria ľudia utrpeli zranenia pri výbuchu a následnom požiari, ku ktorému došlo v noci na štvrtok (21. 7.) v chemickom závode pri Litvínove na severozápade Čiech. Informoval o tom spravodajský server iDNES.cz.

Výbuch otriasol areálom závodu v Záluží pri Litvínove v stredu (20. 7.) večer krátko pred 23.00 h. Na mieste zasahovalo deväť hasičských jednotiek, ktorým sa požiar podarilo dostať pod kontrolu. Výrobnú jednotku, v ktorej došlo k výbuchu, preventívne odstavili.

Štyri zranené osoby, ktoré priamo na mieste ošetrili záchranári, sú aktuálne mimo ohrozenia života. Spoločnosť Orlen Unipetrol, ktorej prevádzka patrí, ubezpečila, že udalosť nemá žiaden vplyv na bezpečnosť ani zdravie obyvateľstva.

Litvínovská radnica však rozoslala esemesky občanom, ktorých týmto spôsobom vyzývala, aby obmedzili vetranie. Presná príčina výbuchu ani rozsah škôd zatiaľ nie je známy, na mieste aj v ranných hodinách operuje podniková hasičská jednotka.

Orlen Unipetrol uviedol, že príčinou lokálnej explózie a následného požiaru bola technická porucha na hydrokrakovacej jednotke. Táto skupina je najväčšou rafinérskou a petrochemickou spoločnosťou v ČR.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet