Na hlavný obsah

DAC doma v predkole EKL zdolal Cliftonville 2:1

Guľa si tak užil víťaznú premiéru.

DAC doma v predkole EKL zdolal Cliftonville 2:1
Foto zo zápasu EKL DAC 1904 Dunajská Streda - Cliftonville FC. Foto: TASR

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili vo štvrtkovom (7. 7.) úvodnom stretnutí 1. predkola Európskej konferenčnej ligy nad severoírskym FC Cliftonville 2:1. Tréner Adrian Guľa tak uspel v prvom ostrom súťažnom zápase na lavičke fortunaligistu, ktorého góly strelili Regő Szánthó a po zmene strán Nikola Krstovič.

DAC udržal tesný náskok aj po prísnej červenej karte Brahima Moumoua, ktorého rozhodca vylúčil v 82. minúte. Odveta je na programe 14. júla o 21.00 h SELČ v Belfaste. Na postupujúceho čaká víťaz súboja Víkingur Gota (Faerské ostrovy) – FC Europa (Gibraltár).

Dva góly v krátkom čase

DAC pod taktovkou nového kormidelníka začal aktívne. Prvú šancu na skórovanie mal v 9. minúte, Szánthó z priameho kopu z 23 metrov ohrozil Talleyho, brankár Cliftonville však jeho strelu bravúrne vyrazil. Szánthó sršal aktivitou, na jeho roh si v 17. minúte najvyššie vyskočil kapitán Kružliak, ale netrafil bránku.

DAC vystupňoval svoj tlak a v 25. minúte sa dočkal gólovej odmeny. Szánthó potiahol loptu po pravej strane, šikovne si ju prehodil na ľavačku a krížnou strelou nedal Talleymu šancu – 1:0. Radosť domácich fanúšikov však netrvala dlho.

Už o tri minúty neskôr McDonagh prešiel po pravom krídle, poslal pred bránku polovysoký center a loptu poslal do siete Ronan Hale – 1:1. Prinavrátiť vedenie DAC mohol Andzouana v 30. minúte, po rohovom kope však mieril nad bránku. Hostia bránili v hlbokom bloku a v ďalšom priebehu prvého polčasu súpera do ničoho nepustili.

Víťazný zásah

Obraz hry sa v druhom polčase nezmenil. DAC útočil, hostia bránili, ale gólové šance dlho neprichádzali. V 60. minúte vystrelil Krstovič, ale brankár loptu bezpečne chytil. V 65. minúte domáci išli opäť do vedenia. Káčer našiel výbornou prihrávkou Veselovského, ktorý poslal center na hranicu pokutového územia a Krstovič z prvej trafil presne pod brvno – 2:1.

V 81. minúte mal DAC možnosť priameho kopu spoza šestnástky, no Davis trafil len svojho spoluhráča v múre. Pri následnom protiútoku Moumou v súboji ako prvú trafil loptu, no zároveň aj zasiahol nohou prenikajúceho hráča súpera a rozhodca mu ukázal z voleja červenú kartu.

Hostia sa snažili o vyrovnanie, ale DAC už tesné víťazstvo ubránil. V 90. minúte sa peknou strelou prezentoval Dimun, ale brankár Cliftonville bol pripravený.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport