Na hlavný obsah

Deväťročný Arlo prežil vyvraždenie svojej rodiny v Iowe

Vrah rodiny spáchal samovraždu.

Deväťročný Arlo prežil vyvraždenie svojej rodiny v Iowe
Arlo so svojou rodinou, ktorú zavraždili. Foto: ČTK/AP

Deväťročný chlapec, ktorý spolu s rodičmi a šesťročnou sestrou stanoval v prírodnom parku v americkom štáte Iowa, prežil streľbu, ktorá pripravila o život ostatných členov rodiny.

Muža podozrivého zo streľby, ktorý nemal žiadne známe väzby na obete, našli mŕtveho po tom, ako obrátil zbraň proti sebe, uviedla dnes (24.7.) agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

Úrady v Iowe identifikovali obete ako Tylera Schmidta a jeho manželku Sarah – oboch vo veku 42 rokov – a ich šesťročnú dcéru Lulu. Všetci pochádzali z mesta Cedar Falls v Iowe. Ich telá našli v ich stane v kempe v parku Maquoketa Caves State Park.

Nachádza sa asi 290 kilometrov východne od hlavného mesta štátu Des Moines. Predpokladaného strelca, Anthonyho Sherwina (23), našli mŕtveho v zalesnenej časti parku so strelným zranením, ktoré si sám spôsobil.

Motív zostáva neznámy. „Nevieme, čo ho k tomu viedlo,“ povedal Mitch Mortvedt, námestník riaditeľa odboru vyšetrovania trestných činov na ministerstve verejnej bezpečnosti štátu Iowa. Vyšetrovanie podľa neho doteraz neodhalilo žiadnu skoršiu interakciu medzi rodinou Schmidtových a podozrivým.

Brat Sarah Schmidtovej Adam Morehouse povedal, že rodina nemala žiadne spojenie so Sherwinom. Verí, že išlo o „úplne náhodný“ zločin.

Prežil iba Arlo

Starosta Cedar Falls Rob Green na facebooku zverejnil, že deväťročný Arlo, syn jeho susedov Schmidtovcov, „útok prežil a je v bezpečí“. Starosta povedal, že nevie, kde sa nachádzal chlapec v čase streľby.

Morehouse potvrdil, že chlapec trávil čas s rodinou na výlete, no nevie podrobnosti, ako sa všetko odohralo. Nakoľko vie, Arlo vyviazol fyzicky nezranený.

Do sobotňajšieho (23.7.) večera ľudia prispeli do internetovej zbierky pre Arla sumou viac ako 75 000 dolárov. „Arlo je silný chlapec, obklopený rodinou a priateľmi. Podporujeme ho, ako najlepšie vieme,“ je uvedené na stránke, zriadenej sesternicou Beth Shapirovou. Zbierka má pomôcť Arlovi financovať jeho budúce vzdelanie.

Kvôli vraždám park a kemping, vrátane letného detského tábora, evakuovali. Po evakuáciách bol Sherwin jedinou nezvestnou osobou, povedal Mortvedt. Počas vyšetrovania sa úrady podľa neho dozvedeli, že Sherwin mal zbraň.

Iowa umožňuje ľuďom s povolením nosiť strelné zbrane prakticky kdekoľvek v štáte. Úrady ale neoznámili, či mal Sherwin povolenie, ani neposkytli žiadne informácie o strelnej zbrani použitej na vraždu.

Sherwin pochádzal z mesta La Vista v Nebraske. Tamojší policajný náčelník Bob Lausten novinárom povedal, že Sherwin žil v byte s rodičmi a predtým žiadny zločin nespáchal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet