Na hlavný obsah

Na opravovanom moste v Banskej Bystrici sa jazdí bez obmedzenia

Národná diaľničná spoločnosť dočasne prerušila práce.

Na opravovanom moste v Banskej Bystrici sa jazdí bez obmedzenia
Foto: TASR

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) prerušila pre nadchádzajúci Európsky olympijský festival mládeže (EYOF) práce na moste v Banskej Bystrici. Most je v súčasnosti až do soboty 30. júla plne prejazdný.

Veľká obnova mosta na rýchlostnej ceste R1 v približne 162. až 163. kilometri sa v Banskej Bystrici začala ešte v marci tohto roka. Doteraz NDS opravila pravý jazdný pás a po festivale sa pustí do opravy druhej strany, teda ľavého jazdného pásu.

„Ľavý jazdný pás mosta začneme opravovať na prelome júla a augusta. Počas tejto etapy opráv úplne uzavrieme ľavú stranu mosta, a to do konca októbra. Dopravu presmerujeme do protismeru,“ informuje NDS.

Most na rýchlostnej ceste R1 v Banskej Bystrici postavili v roku 1979. Jeho dĺžka je takmer 500 metrov a šírka približne 20 metrov.

Vozovka mosta už nebola vo vyhovujúcom stave, preto sa ju NDS rozhodla obnoviť. Mesto ju však pre blížiaci sa festival požiadalo o prerušenie prác.

„Vyhoveli sme tak mestu, ktoré organizuje Európsky olympijský festival mládeže. Do 30. júla môže doprava v tomto úseku jazdiť bez obmedzení. S obnovou však budeme pokračovať hneď od 31. júla,“ upozornila NDS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny