Na hlavný obsah

Do čela Košického kraja kandiduje aj Ivan Hriczko

Spojené komunálne voľby sa konajú 29. októbra.

Do čela Košického kraja kandiduje aj Ivan Hriczko
Kandidát na predsedu KSK Ivan Hriczko. Foto: TASR

Na post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) bude v jesenných voľbách kandidovať za Slovenskú iniciatívu menšín (SIM) podnikateľ Ivan Hriczko. Kandidatúru oznámil v piatok (15. 7.) v Košiciach.

Za najdôležitejšie oblasti svojho volebného programu označil rodinu, mladých ľudí, seniorov, ale aj prepájanie regiónov a prezentáciu KSK vo svete. Uchádzať o post predsedu KSK sa rozhodol „ako občan, ktorý nie je spokojný“. „Som pripravený po pracovnej, praktickej a ľudskej stránke pomôcť Košickému kraju a jeho obyvateľom,“ uviedol.

KSK má podľa neho veľký potenciál na vytvorenie vhodných podmienok na podporu rodín, napríklad v podobe vytvárania dostupnejších možností na trávenie voľného času v kraji, budovania cyklotrás, oddychových zón a posilnenia športových a mimoškolských aktivít.

V súvislosti s mladými považuje za nevyhnutné mať kvalitnú infraštruktúru v kraji a zmeniť bytovú a zamestnaneckú politiku. Sústrediť sa chce tiež na udržanie mladých ľudí v regióne, prilákanie nových investorov či zlepšenie prístupu k zdravotnej starostlivosti.

Služby pre seniorov

Zamerať sa plánuje aj na oblasť sociálnych a opatrovateľských služieb pre seniorov. Podľa jeho slov v kraji chýba napríklad kvalitné paliatívne oddelenie . „Župa môže vytvárať ochranné pomocné programy, ktoré týmto ľuďom pomôžu,“ dodal.

Hriczko pôsobil v médiách, štátnej správe, samospráve aj v treťom sektore. Ako uviedol, venoval sa otázkam chudoby, národnostných menšín a regionálnej politike. V kandidatúre ho podporuje aj strana Starostovia a nezávislí kandidáti.

Prvý podpredseda SIM Pavol Gombos informoval, že okrem kandidáta na post predsedu KSK v nadchádzajúcich voľbách nominujú aj poslancov za jednotlivé okresy kraja.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny