Na hlavný obsah

Dopravná nehoda na Soroške si vyžiadala obeť, vinník utiekol

Dvaja spolujazdci sa ťažko zranili.

Dopravná nehoda na Soroške si vyžiadala obeť, vinník utiekol
Auto po nehode na Soroške. Foto: FB Polícia SR - Košický kraj

V sobotu (9. 7.) večer došlo na horskom priechode Soroška k tragickej nehode. V katastri obce Jablonov nad Turňou (okres Rožňava) sa zrazili dve osobné autá. Zrážku neprežil 55-ročný vodič jedného z áut, dvaja spolujazdci sa ťažko zranili.

Informovala o tom v nedeľu (10. 7.) košická krajská polícia na sociálnej sieti. Dodala, že vodič, ktorý podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania spôsobil nehodu, ušiel z miesta.

„Doposiaľ nestotožnený vodič viedol motorové vozidlo značky Citroen po ceste v smere od Košíc do Rožňavy. V tiahlej ľavotočivej zákrute na horskom priechode Soroška z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde pravou prednou časťou vozidla narazil do ľavej prednej časti protiidúceho osobného motorového vozidla značky Ford, ktoré premávalo od Rožňavy do Košíc. Po zrážke zišiel Ford z cesty, kde vozidlo ostalo stáť,“ opísala nehodu polícia.

Vo Forde sa podľa nej viezli štyri osoby, 55-ročný vodič z okresu Trebišov na mieste podľahol zraneniam. Dvaja spolujazdci sa pri zrážke zranili ťažko a jedna osoba utrpela ľahké zranenia.

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Rožňave začal v súvislosti s uvedenou dopravnou nehodou trestné stíhanie za trestný čin usmrtenia a trestný čin ublíženia na zdraví,“ dodala polícia s tým, že nehoda je v štádiu vyšetrovania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny