Na hlavný obsah

Florencia pre lesný požiar prerušila prevádzku medzinárodného letiska

Prílety a odlety prerušili na takmer dve hodiny.

Florencia pre lesný požiar prerušila prevádzku medzinárodného letiska
Ilustračná snímka-požiar. Foto: TASR

Florencia v utorok (26. 7.) musela dočasne prerušiť prevádzku medzinárodného letiska kvôli lesnému požiaru, ktorý prepukol západne od mesta. Informovala o tom agentúra ANSA.

Plamene sa podľa talianskych úradov začali šíriť v lesnej škôlke v obci Lastra a Signa a rýchlo pohltili aj okolitý porast, olivové háje, polia a lesy. Na mieste pomáhajú dva vrtuľníky a desať jednotiek dobrovoľných hasičov. Ďalší sú na ceste.

„Plamene ohrozili niekoľko domov a ako preventívne opatrenia sme pristúpili k evakuácii,“ uviedla podľa denníka Firenze Post starostka obce Lastra a Signa Angela Bagniová.

Správa medzinárodného letiska Peretola, ktoré leží na severozápadnom okraji Florencie, sa kvôli dymu rozhodla na takmer dve hodiny prerušiť odlety aj prílety, medzi 15.40 h a 17.15 h SELČ. Dym z lesného požiaru totiž vietor niesol do cesty klesajúcim aj stúpajúcim lietadlám.

S požiarom bojuje tiež stredné Taliansko. Podľa agentúry ANSA požiar pri obci Saccovescio v regióne Umbria doteraz spálil viac ako 200 hektárov lesa a porastu a je stále aktívny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet