Na hlavný obsah

Francúzskom otriasla vražda piatich členov rodiny. Polícia páchateľa zastrelila

Obdobné udalosti sa udiali aj uplynulý víkend.

Francúzskom otriasla vražda piatich členov rodiny. Polícia páchateľa zastrelila
Ilustračná snímka. Foto: Pixabay.com

Francúzska polícia zastrelila v stredu (20. 7.) na východe krajiny 20-ročného muža po tom, ako zavraždil piatich členov svojej rodiny a zabarikádoval sa vo svojom dome. S odvolaním sa na miestne médiá a úrady o tom informovala agentúra AFP.

K vraždám došlo v noci na stredu v dedine Douvres ležiacej na úpätí Álp, približne 50 kilometrov východne od Lyonu.

Starosta obce Christian Limousin uviedol, že muž zabil piatich členov svojej rodiny vrátane troch detí. Následne ho zastrelili príslušníci špeciálnej policajnej jednotky, ktorí vstúpili na pozemok, kde bol zabarikádovaný.

Polícia ani prokuratúra totožnosť obetí nezverejnili. Podľa niektorých miestnych médií malo ísť o mladíkovho otca, jeho nevlastnú matku a troch mladších súrodencov.

Počas uplynulého víkendu (16. – 17. 7.) došlo vo Francúzsku k ďalším obdobným násilným udalostiam. Sudánsky utečenec dobodal na ulici v meste Angers po hádke na smrť troch hráčov rugby.

V meste Dreux ležiacom západne od Paríža zastrelila policajtka pri zásahu pre spor v domácnosti v sobotu (16. 7.) večer muža, ktorý sa na ňu vrhol s mečom v ruke.

Práve strach z kriminality, konkrétne násilných činov, bol jednou z ústredných tém predvolebnej kampane ako prezidentských, tak aj parlamentných volieb, ktoré sa v tomto roku konali vo Francúzsku.

Protiimigračná strana Národné združenie (RN) v nich dosiahla svoje historické úspechy, pripomína AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet