Na hlavný obsah

Futbalisti DAC do domácej odvety s dvojgólovým náskokom, Víkingur zdolali 2:0

Odveta je na programe vo štvrtok 28. júla.

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v stredajšom (20. 7.) úvodnom stretnutí 2. predkola Európskej konferenčnej ligy na pôde Víkinguru Göta 2:0. Skóre otvoril na Faerských ostrovoch v úvode Nikola Krstovič a triumf poistil v 81. minúte Andrejs Ciganiks. Odveta je na programe vo štvrtok 28. júla.

Domáci sa snažili hroziť z brejkov

Prvý gól padol po pekných nožničkách Krstoviča, následne dostali v rýchlom slede dvaja hráči hostí žlté karty a žiadny z tímov sa nedostal do väčšej príležitosti. Domáci sa snažili hroziť z brejkov a ich súperovi sa nedarilo výraznejšie presadiť.

Hru oživili striedania a po chybe dvoch obrancov Víkinguru nezaváhal Ciganiks, ktorý prekonal Bárdura Reynatröda spoza šestnástky. Tréner Adrian Guľa ani vo štvrtom dueli na lavičke DAC neokúsil prehru.

Hostia vstúpili do zápasu aktívne. V 8. minúte unikol po pravom krídle Blackman a jeho center poslal efektnými nožničkami do siete Krstovič z hranice malého vápna. Do šance sa následne dostal ešte Veselovský, bránku však minul.

Ďalší priebeh hry poznačili fauly

Ďalší priebeh hry poznačili fauly – rozhodca Kajtazovič potrestal žltou kartou Kružliaka a následne aj jeho spoluhráča Moumoua. Víkingur sa do ničoho nepúšťal a skôr čakal na brejky.

V 31. minúte však musel podržať po jeho akcii dunajskostredského brankára Kružliak, ktorý sa hodil do strely Johansena zvnútra šestnástky, a o chvíľu neskôr zasiahol aj Veszelinov – Vatnhamarovu hlavičku vyboxoval na roh.

DAC sa dostal do šance ešte v 44. minúte, keď zachytil rozohrávku Reynatröda. Ofenzívni hráči však neboli dosť rýchli a domáca obrana sa stihla vrátiť. Krstovič sa pokúsil zvýšiť na dvojgólový rozdiel hneď v 47. minúte.

Jeho pokus išiel vedľa a hra sa opäť dostala do mŕtveho bodu. V 62. minúte ju oživilo dvojité striedanie Guľu, ktorý stiahol Moumoua a Szánthóa, a na krídlach ich vystriedali Andzouana a Nicolaescu.

V 68. minúte sa pokúsili domáceho brankára prekvapiť Káčer s Blackmanom – prvý menovaný našiel Blackmana na kraji veľkého vápna a ten sa pokúsil zopakovať úspešný center z úvodu zápasu. Reynatröd nemal loptu úplne pod kontrolou, no DAC nedokázal vyťažiť zo zmätku.

Podobne vyšlo striedanie aj na druhej strane – chvíľu po trojitej výmene dostal Blackman žltú kartu za úder po odohraní lopty a Hansen pohrozil z priameho kopu. Ďalšiu príležitosť dostal Ciganiks, ktorý nezaváhal a spoza šestnástky poslal do siete center, ktorý minuli dvaja obrancovia Víkinguru.

Obe mužstvá sa ešte dostali k strelám na bránku, pričom bližšie ku gólu boli domáci, keď zachránila Veszelinova ľavá žrď.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport