Na hlavný obsah

Futbalisti Ružomberka prehrali domáci zápas s Rigou 0:3

Šance na postup Ružomberka rapídne klesli.

Futbalisti Ružomberka prehrali domáci zápas s Rigou 0:3
Na snímke zľava brankár Ružomberka. Foto: TASR

Futbalisti MFK Ružomberok prehrali vo štvrtkovom (21.7.) úvodnom zápase 2. predkola Európskej konferenčnej ligy doma v Ružomberku s FC Riga 0:3 a ich šance na postup rapídne klesli.

Odveta v Lotyšsku je na programe vo štvrtok 28. júla o 19.00 SELČ. Na víťaza slovensko-lotyšskej konfrontácie čaká v 3. predkole portugalský tím Gil Vicente.

Do zápasu vstúpil aktívnejšie 3. tím lotyšskej ligy. Riga mala už v 3. minúte obrovskú príležitosť na otvorenie skóre, keď si Torres v hĺbke šestnástky zasekol Masla, no Krajčírik mu dobre zmenšil strelecký uhol a jeho pokus vyrazil.

Po slabšom vstupe do zápasu sa ružomberskí hráči postupne osmelili a získali na ihrisku prevahu. Prvýkrát vážne pohrozili v 22. minúte, Regáli poslal pred bránku Rigy nebezpečný center a Bobčekovi chýbalo iba niekoľko centimetrov, aby naň dosiahol.

Po následnom rohovom kope sa Bobček oprel do lopty, Purinša zachránila pravá žrď. Na opačnej strane domáci tŕpli pri strele Jurkovskisa, ktorý z diaľky tesne minul bránku. Rižanom vyšiel záver prvého polčasu, v ktorom vyškolili súpera z efektivity.

Náskok hostí zdvojnásobil do prestávky Soisalo

Foto: TASR
Foto: TASR

Na snímke hlavný tréner Rigy Sandgo Perkovič.

V 43. minúte Gabriel Ramos vysunul kolmicou Torresa a ten popri Krajčírikovi poslal loptu do siete – 0:1.

Náskok hostí zdvojnásobil ešte do prestávky krížnou strelou Soisalo, ktorý mal dostatok priestoru na presné zakončenie – 0:2.

Tretí gól mohol krátko po vstupe do druhého polčasu pridať striedajúci Rangel, hlavičkoval tesne nad brvno. Čo sa nepodarilo jemu, dokázal o dve minúty jeho spoluhráč Aurelio – 0:3.

Na Ružomberčanov padla po troch inkasovaných góloch „deka“, nevedeli sa dostať k ucelenejšej kombinácii.

Hostia si pohodlne kontrolovali lichotivý náskok, ktorý ešte mohol zvýšiť Rangel, no lopte po jeho strele stálo v ceste brvno Krajčírikovej bránky. Až v záverečnej štvrťhodine sa dostali k slovu domáci, ale ich snaha aspoň o zmiernenie prehry bola platonická a k úspechu neviedla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport