Na hlavný obsah

Izrael povolil vakcináciu detí vo veku od 6 mesiacov proti covidu

V krajine rapídne rastie počet infikovaných.

Izrael povolil vakcináciu detí vo veku od 6 mesiacov proti covidu
Očkovanie detí proti covidu v Izraeli. Foto: ČTK/AP

Izraelské ministerstvo zdravotníctva v stredu (6. 7.) oznámilo, že na základe odporúčania expertov sa budú môcť podávať vakcíny proti ochoreniu COVID-19 deťom vo veku od šiestich mesiacov do päť rokov. Informovala o tom agentúra DPA.

Deti v tomto veku už proti koronavírusu očkujú v Spojených štátoch. Generálny riaditeľ izraelského ministerstva zdravotníctva Nachman Aš uviedol, že vakcinácia sa odporúča predovšetkým deťom s chronickými ochoreniami alebo nedostatočnou imunitou.

Rezort zdravotníctva prijal toto rozhodnutie v čase rastúceho počtu nových prípadov nákazy koronavírusom, ktorý niekoľko dní po sebe presiahol 10 000, pripomína DPA.

Izrael podľa vedcov v súčasnosti čelí šiestej vlne pandémie koronavírusu. Ministerstvo zdravotníctva v utorok (5. 7.) zaznamenalo 13 901 infikovaných, 376 ľudí je vo vážnom stave. Počet vážne chorých za posledný týždeň stúpol o 30 percent.

Aspoň dve dávky vakcíny proti covidu má viac ako 6 miliónov Izraelčanov vrátane 17 % detí vo veku od 5 do 11 rokov, ktoré boli doposiaľ najmladšou kategóriou oprávnenou na očkovanie.

V najbližších dňoch sa na ministerstve vnútra očakávajú rozhovory v súvislosti s opätovným zavedením povinného nosenia rúšok vo vnútorných priestoroch a na hromadných podujatiach, informoval spravodajský portál Haaretz.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet