Na hlavný obsah

Kandidátom ĽSNS na šéfa Košického kraja je učiteľ Púček

V strane je oblastným predsedom.

Kandidátom ĽSNS na šéfa Košického kraja je učiteľ Púček
Na snímke kandidát na post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) za ĽSNS Viliam Púček. Foto: TASR

Na post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) bude v jesenných voľbách kandidovať za ĽSNS stredoškolský učiteľ zo Spišskej Novej Vsi Viliam Púček. Kandidatúru oznámil v pondelok (11. 7.) v Košiciach spolu s predsedom ĽSNS Marianom Kotlebom.

Púček je v ĽSNS oblastným predsedom, v samospráve dosiaľ nepracoval. Snahou je podľa neho ponúknuť voličom alternatívu, „nový vietor do plachiet“, chrániť ich záujmy a zabezpečovať potreby. Investíciám zo strany kraja chce dať ešte väčší priestor a váhu.

„Zamerať sa chceme na všetky oblasti, ktoré kraj spravuje, a urobíme maximum preto, aby občania tú našu prácu videli a pocítili výsledky toho, čo budeme robiť,“ uviedol k programu.

Konkrétne nápady a špecifické programové body chce ĽSNS predstaviť až tesne pred voľbami, aby im ich podľa Kotlebu iné strany „neukradli“. Líder strany potvrdil ambíciu postaviť okrem kandidáta na predsedu kraja aj straníckych kandidátov na krajských poslancov v každom okrese.

Predvolebná kampaň bude podľa Púčika zrejme bilbordová aj mítingová. „Pokúsime sa urobiť stretnutie s občanmi, aby vedeli, čo chceme v kraji riešiť,“ povedal. Financovanie bude z vlastných zdrojov alebo zdrojov strany.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny