Na hlavný obsah

Kandidátom OĽANO na košického župana bude Erik Ňarjaš

Na kampaň plánuje minúť približne 200 000 eur.

Kandidátom OĽANO na košického župana bude Erik Ňarjaš
Na fotografii Erik Ňarjaš. Foto: Facebook/Erik Ňarjaš

Na post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) bude v jesenných voľbách kandidovať za hnutie OĽANO poslanec Národnej rady SR (NR SR) Erik Ňarjaš (OĽANO). Kandidatúru oznámil v pondelok (25. 7.) v Košiciach.

„Mojou jedinou motiváciou je pričiniť sa o to, aby sa aj na východnom Slovensku žilo minimálne tak dobre ako na tom západnom,“ povedal s tým, že kandidovať sa rozhodol najmä preto, že pochádza z Košického kraja a je rodený Košičan.

Svoj volebný program zhrnul do štyroch bodov. Sú nimi podpora výskumu a investícií s vyššou pridanou hodnotou, a tým znižovanie príjmovej nerovnosti medzi východným a západným Slovenskom.

Zriadenie škôlok i táborov

Ďalšími prioritami sú starostlivosť o seniorov zriadením krajskej opatrovateľskej agentúry, starostlivosť o deti a mládež zriadením župných škôlok, vybudovaním župného tábora s všestrannou podporou športu a tiež podpora turizmu a cestnej infraštruktúry.

„Vyskúšal som si riadiť medzinárodné firmy, som poslancom NR SR a mám výtlak na ministra financií. Kraju by som tak prispel tým, že by som do neho vedel dostať investície,“ uviedol Ňarjaš. Myslí si, že KSK potrebuje „niekoho, kto pri tej vláde sedí, aby to nezostalo pri rečiach, ale pri činoch.“

Jeho cieľom je tiež zvýšiť transparentnosť pri verejných obstarávaniach. Do kampane o post predsedu KSK plánuje investovať 100 000 eur z vlastných zdrojov a ďalších 100 000 eur z prostriedkov hnutia OĽANO.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny