Na hlavný obsah

Konala sa posledná rozlúčka s Ivanou Trumpovou. Prišli jej deti aj bývalý manžel Donald

Išlo o ojedinelé stretnutie rodiny Trumpovcov na verejnosti.

Konala sa posledná rozlúčka s Ivanou Trumpovou. Prišli jej deti aj bývalý manžel Donald
Na fotografii Ivana Trumpová v roku 2009. Foto: TASR/AP

V New Yorku sa v stredu (20. 7.) konala posledná rozlúčka s Ivanou Trumpovou, bývalou manželkou amerického exprezidenta Donalda Trumpa.

Išlo zároveň o ojedinelé stretnutie rodiny Trumpovcov na verejnosti. Do katolíckeho kostola na Manhattane prišiel Trump aj so súčasnou manželkou Melaniou, informuje spravodajská stanica BBC News.

Medzi účastníkmi poslednej rozlúčky, ktorá prebehla za sprísnených bezpečnostných opatrení v kostole Svätého Vincenta Ferrerského, boli aj deti Donalda a Ivany – Ivanka, Eric a Donald Trump mladší spolu so svojimi partnermi aj deťmi.

Podľa agentúry AFP exprezident Trump s manželkou Melaniou vošli do kostola, kam pohrební zriadenci vniesli rakvu s telesnými pozostatkami zosnulej, bočným vchodom. Rodina neumožnila natáčanie pohrebných obradov vo vnútri chrámu.

Trumpová, rodáčka z bývalého Česko-Slovenska, sa v 80. a 90. rokoch stala popri Trumpovi objektom intenzívneho záujmu americkej verejnosti. Pár bol zosobášený 15 rokov (1977-1992). Po tom, ako sa dvojica rozišla, Trumpová pokračovala v podnikaní v oblasti kozmetiky, šperkov a oblečenia.

Rodina vo svojom vyhlásení ocenila Trumpovú ako úspešnú podnikateľku, mimoriadne krásnu ženu a starostlivú matku a priateľku.

Trumpová zomrela minulý týždeň vo veku 73 rokov po tom, ako spadla na schodoch svojho newyorského bytu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet