Na hlavný obsah

Ľuboš Tomko sa chystá obhajovať primátorský post v Starej Ľubovni

Spojené voľby sa budú konať 29. októbra

Ľuboš Tomko sa chystá obhajovať primátorský post v Starej Ľubovni
Primátor Starej Ľubovne Ľuboš Tomko. Foto: Facebook/Ľuboš Tomko - Poďme ďalej Ľubovňa

Súčasný primátor mesta Stará Ľubovňa Ľuboš Tomko sa bude o najvyšší post v meste uchádzať aj tretíkrát. Oznámil to v nedeľu (17. 7.) večer na sociálnej sieti. Zároveň uviedol, že za primátora bude kandidovať ako nezávislý.

Tomko poukázal na nasledujúce mimoriadne zložité obdobie, keď sa mestá a samosprávy budú musieť vyrovnať s energetickou krízou. „Ceny sú až zdrvujúce, čo sa týka aj plynu a elektrickej energie. Takže to bude priorita určite aj v nasledujúcich rokoch volebného obdobia,“ uviedol Tomko.

Odhaduje, že samospráva sa s týmto bude pasovať minimálne dva roky. Hovorí aj o výpadkoch, ktoré zasiahnu rozvoj mesta, keďže cenové ponuky plynu sú aktuálne niekoľkonásobne vyššie než doteraz.

Priority samosprávy

Za najvýznamnejšie investície v aktuálnom volebnom období označil Tomko vybudovanie obchvatu, rekonštrukciu Domu kultúry, aj obchvatovú cestu na Vansovej ulici. Pripomenul aj súčasnú rekonštrukciu plavárne a budovanie centra sociálnych služieb.

Podľa jeho slov sa však naďalej nepodarilo vyriešiť problém s plánovanou výstavbou nájomných bytov. „Dva roky nevieme vysúťažiť projektovú dokumentáciu na nájomné byty. Hľadáme spôsob, ako vyriešiť tento problém,“ uviedol s tým, že práve nedostatok možností na bývanie vníma ako akútny.

Tomko kandidoval za primátora aj v rokoch 2014 a 2018, vždy ako nezávislý. V oboch prípadoch zvíťazil.

Ďalší oficiálni kandidáti za primátora v Ľubovni zatiaľ nie sú známi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny