Na hlavný obsah

Mesto Senica a MAS Záhorie pripravujú cyklotrasu z mesta až po Šaštín-Stráže

Napojiť by sa mala na existujúcu cyklotrasu.

Mesto Senica a MAS Záhorie pripravujú cyklotrasu z mesta až po Šaštín-Stráže
Cyklotrasa (Ilustračná fotografia) Foto: TASR

Mesto Senica ako člen Miestnej akčnej skupiny (MAS) Záhorie pripravuje spolu s ďalšími členmi projekt na cyklotrasu, ktorá by mala spojiť Senicu a Šaštín-Stráže. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Cyklotrasa v dĺžke 14,67 kilometra by mala viesť pozdĺž toku rieky Myjava od senického letiska a napojiť by sa mala na existujúcu cyklotrasu pred Bazilikou Sedembolestnej Panny Márie.

„Súčasťou navrhovanej cyklotrasy je aj odbočka do obce Dojč v dĺžke 1,23 kilometra. V rámci realizácie chceme postaviť aj dve lávky ponad rieku Myjava a odpočívadlo umiestnené v blízkosti baziliky,“ uviedla Moravcová.

MAS Záhorie pripravilo projektovú dokumentáciu pre územné konanie, ktoré momentálne prebieha. „O krok ďalej je úsek dlhý päť kilometrov od senického letiska po odbočku na obec Dojč. Mesto už spracováva projektovú dokumentáciu na stavebné konanie. Táto časť cyklotrasy by mala byť projektovo hotová už v auguste tohto roka,“ doplnila hovorkyňa mesta.

Zámerom samosprávy je uchádzať sa na výstavbu tejto časti cyklotrasy o finančné prostriedky z plánu obnovy a odolnosti, ktorý je zameraný na výstavbu, stavebné úpravy alebo rekonštrukciu cyklistickej infraštruktúry.

Financovanie z plánu obnovy je vo výške 100 percent.

„Verím, že s projektom uspejeme. Mesto ako najväčší člen MAS Záhorie je oprávneným žiadateľom v rámci výzvy z plánu obnovy. Radi by sme cyklotrasu v budúcnosti potiahli až po rieku Moravu, kde by sa napojila na Moravskú cyklomagistrálu. Prepojil by sa tak celý región. Cyklisti by sa pohodlne dostali na Baťov kanál alebo dokonca Devín,“ informoval primátor Senice Martin Džačovský.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny