Na hlavný obsah

Na celom území Slovenska zaprší. SHMÚ vydal výstrahy

Taktiež sa ochladí.

Slovensko čaká v nasledujúcich dňoch výrazná zmena v počasí. Príde ochladenie a zrážky. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

V piatok (29. 7.) bude na Slovensku polooblačno až oblačno. Denná teplota by mala byť na úrovni 29 až 34, na severe 24 až 29 stupňov Celzia. „Zrážky budú na severe miestami, inde len ojedinele,“ spresnila meteorologička Jana Čerbová.

V sobotu výdatné zrážky

V sobotu (30. 7.) prinesie na Slovensko studený front výdatné zrážky a ochladenie, a to najmä na strednom Slovensku a v severnej polovici územia. „Denná teplota sa očakáva na úrovni 21 až 27, na juhu a najmä na východe 27 až 33 stupňov Celzia,“ priblížila meteorologička.

SHMÚ vydal na sobotu pre celé územie Slovenska aj výstrahu 1. stupňa pred búrkami. Tie budú platiť takmer všade od polnoci do 18.00 h.

Na snímke výstrahy SHMÚ na sobotu 30. júla.
Na snímke výstrahy SHMÚ na sobotu 30. júla.

V nedeľu (31. 7.) má byť na Slovensku veľká oblačnosť až zamračené, na západe postupne premenlivá oblačnosť. „Zrážky budú na väčšine územia, na západe však len ojedinele,“ uviedla Čerbová. Denná teplota vystúpi na 22 až 27, na severe na 17 až 22 stupňov Celzia. Rozfúka sa severný vietor s nárazmi až okolo 35 kilometrov za hodinu.

Od pondelka (1. 8.) predpovedá meteorologička ubúdanie zrážok, zmenšovanie oblačnosti, a najmä postupný vzostup dennej teploty. V stredu (3. 8.) a vo štvrtok (4. 8.) môže denná teplota na juhu Slovenska dosiahnuť 30 až 34 stupňov Celzia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko