Na hlavný obsah

Naď: OĽANO zatiaľ nedostalo požiadavky SaS. Podľa neho sa nechcú dohodnúť

Hnutie nepodporí predčasné voľby, dodal.

Naď: OĽANO zatiaľ nedostalo požiadavky SaS. Podľa neho sa nechcú dohodnúť
Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Foto: TASR

Hnutie OĽANO zatiaľ nedostalo list s požiadavkami od koaličného partnera SaS. Vo štvrtok (7. 7.) to potvrdil minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) s tým, že SaS sa podľa neho nechce dohodnúť. Hovorí o nesplniteľných podmienkach, ktoré sú zámienkou na odchod z vlády.

Žiadosť na koniec ministra financií a predsedu hnutia Igora Matoviča vo vláde považuje Naď za porušenie koaličnej zmluvy. Želá si, aby štvorkoalícia pokračovala. Dodal, že OĽANO určite nebude podporovať predčasné voľby.

„Chceme pokračovať, chceme sa baviť sa o systéme fungovania koalície, pravidlách koaličných rád, schvaľovaní zákonov. Chceme rokovať a hľadať spoločné riešenia. Ale dávať si podmienky, ktoré sú v príkrom rozpore s koaličnou zmluvou, nie je cesta, ako by sme mali komunikovať,“ zhodnotil Naď.

Nečakajte prekvapenia, hovorí

K požiadavkám SaS sa hnutie vyjadrí po prijatí listu. „Dovtedy je akákoľvek naša komunikácia zbytočná,“ povedal Naď. „Nemyslím si, že by bolo na mieste očakávať nejaké prekvapenie zo strany OĽANO,“ dodal.

Považuje za naivné si myslieť, že OĽANO bude akceptovať všetky požiadavky šesťpercentného koaličného partnera. Hovorí, že ak niekto koná na základe prieskumov verejnej mienky, tak nekoná zodpovedne.

Prípadný odchod ministrov za SaS v období, keď treba stabilitu, by nepovažoval za správne rozhodnutie. Rovnako sa obáva toho, aký následok by mal predčasný koniec ďalšej pravicovej vlády.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko