Na hlavný obsah

Nadal odstúpil z Wimbledonu. Neodohrá semifinále proti Kyrgiosovi

Z turnaja ho vyradilo zranenie.

Nadal odstúpil z Wimbledonu. Neodohrá semifinále proti Kyrgiosovi
Španielsky tenista Rafael Nadal sa teší po víťazstve nad Rusom Daniilom Medvedevom vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Foto: TASR/AP

Španielsky tenista Rafael Nadal pre zranenie brušného svalstva odstúpil z grandslamového turnaja vo Wimbledone. Austrálčan Nick Kyrgios tak bez boja postúpil do finále dvojhry.

V nedeľu (10. 7.) v ňom nastúpi proti víťazovi duelu medzi najvyššie nasadeným obhajcom titulu Srbom Novakom Djokovičom a domácim Britom Cameronom Norriem. Informovala o tom agentúra AFP.

„Zranenie brušného svalstva mi neumožní nastúpiť na piatkové semifinále proti Nickovi Kyrgiosovi. Všetci ste videli, že štvrťfinálový duel proti Taylorovi Fritzovi som dohral v bolestiach. Dnešné lekárske vyšetrenie ukázalo, že tam mám sedemmilimetrovú trhlinu,“ uviedol na štvrtkovej (7. 7.) večernej tlačovej konferencii Nadal.

Stratil tak šancu získať v tomto roku kalendárny grandslam. Španiel nenašiel premožiteľa na Australian Open ani na Roland Garros. Na konte má rekordných 22 grandslamových singlových titulov.

Nadal tvrdí, že rozhodnutie nepokračovať na turnaji sa nerodilo ľahko. „Celý deň som premýšľal, či odstúpiť z turnaja alebo to skúsiť. Napokon som však dospel k záveru, že by nemalo zmysel odohrať semifinále v bolestiach. Nemal by som reálnu šancu vyhrať zápas. Ak by som nastúpil, môj zdravotný stav by sa mohol ešte zhoršiť. Zranenie by mohlo ohroziť moju ďalšiu kariéru,“ dodala španielska tenisová jednotka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport